Vem vill sälja Svenska Hus?

Jag har berättat om hur jag hittade på tre korsstygnhus och om hur jag gjorde broderikit av dem, som jag kallade Svenska Hus. Nu ska jag berätta om när jag letade återförsäljare.

Stackars alla människor som var tvungna att umgås med mig den här sommaren. Jag var helt besatt av mina korsstygnshus. Så fort det dök upp en ny person vid vår sommarstuga så var jag där och visade och ville ha feedback. En del var inte så intresserade, men de flesta reagerade positivt och kom med goda råd och så. En bekant fotograferade husen just när jag var färdig med dem. Hon tog med sig fotona och visade för en av hennes bekanta som har presentbutik/café vid en gågata i Helsingborg. Hon i sin tur blev eld och lågor, så jag åkte dit med husen och prototyp till förpackningen, och hon beställde omedelbart ett gäng askar och ville ha så snabb leverans som möjligt. Jättekul men stressigt också förstås.

Nu hade jag bråttom att göra färdigt alltihop. Det tog ett par veckar att skriva manualerna och att köpa in material och packa askarna. I slutet av augusti gick leveransen iväg till Helsingborgsbutiken som heter Lindegårds och ligger på Bruksgatan (TILLÄGG FEB 2015: Lindegårds stängde tyvärr i början av det här året, så just nu säljs inga Svenska Hus i Helsingborg.)

Tillbaka i Stockholm var det någon som föreslog Designtorget som återförsäljare. De har en jury som träffas regelbundet och tar ställning till de hundratals varuprover de får in varje månad. Jag hade hört att de säger nej till det mesta, men man måste ju försöka, tänkte jag. När jag lämnade in mina hus hade de precis haft ett möte, så jag fick vänta nästan en månad på svar, och det var … nej tack. Det kom ett standardmail som sa att de kan ju inte lämna motiveringar till alla när de får så många förslag. Jag hade blivit refuserad! Suck! Hur kunde de? Mina små fina hus. Inte förtjänade de detta??!!

Sen kom det ett mail med en särskild hälsning från Designtorgets jury: De berättade att de hade tyckt jättemycket om korsstygnshusen. Det var en väldigt fin produkt, men det är för mycket hantverk över dem för att passa in i Designtorgets profil. Det var ju en liten tröst i alla fall.

Då tog jag mina demohus och kilade till Svensk Hemslöjd på Norrlandsgatan i Stockholm. Där fick jag minsann napp. De blev dödskära i husen och i förra veckan levererade jag en massa askar till dem. Det känns riktigt bra.

Är det någon som har något bra förslag på fler butiker där mina hus skulle passa in så får ni gärna höra av er. För övrigt diskuterar jag med ett par andra butiker som inte har bestämt sig än. Så funderar jag så klart på att ha egen försäljning på nätet, men det är inte riktigt klart än. Jag får återkomma om det.

Dessutom har jag gjort en hemsida om mina broderikit: helenaericsson.se

TILLÄGG FEB 2015: Jag har nu en webshop för husen och lite annat broderi: Svenska Broderier.
Lindegårds i Helsingborg har stängt sin butik. Istället säljer jag numera hos Cranberry Corner i Danderyd och i Nordiska Museets butik.

Share

15 svar på ”Vem vill sälja Svenska Hus?

 1. Skulle inte Nordiska Museets museibutik kunna vara något? Det är visserligen också i Sthlm men känns passande. Tycker husen är supersöta!!

  • Vad kul att du gillar dem. Nordiska Museet var en bra idé. Museibutiker brukar ju ha lite udda och roliga grejer. Ibland är de det roligaste med hela museet, tycker jag. Tack för tipset!

 2. Hej!
  Dina hus är bara helt underbara! Jag kan tänka mig att nätbutiken Coolstuff borde ju vara intresserade! http://www.coolstuff.se/

  Lycka till!
  Ewa
  som följer dig från Frankrike och just nu broderar skånskt ylle!

  • Tack snälla Ewa!
   Vad avundsjuk jag blir! Jag vill också vara i Frankrike och brodera skånskt ylle och följa bloggar.
   Coolstuff var en ny bekantskap. De ska jag kolla upp ordentligt.

  • Tack tack 🙂
   Jag förstår hur du tänker:
   handarbete + hus = Skansen. Ingen dum idé.
   Måste jag kolla.

 3. Mycket fina och välgjorda hus! Vad jag förundrar mig över är hur du hinner och framför allt hur du hinner vara uppdaterad här på nätet och dina sidor. Då jag gjorde en paus i vår och sommar har jag startat en kulturförening men det är jättetrögt att få Växjöbor intresserade av detta. Jag och två systrar äger ett torp skogen en km från mitt eget hus. Där har föreningen haft utställning i sommar, men det är mycket jobb och nästan ingen inkomst… Vilar nu och jobbar 15% mindre så jag kan brodera lite mera och låta torpet vila…
  När vi riktigt kommer i gång kanske vi kan bli återförsäljare till dina exceptionellt söta hus.
  Vill gärna visa vårt torp Göljabro som kanske kan bli ett litet hus i din stil… kanske med din hjälp någon gång.

   • Först, tack för att du uppskattar mina hus. Så måste jag säga att det tar mycket tid med sociala medier, men jag tycker det är roligt (hittills i alla fall) och det ger så mycket tillbaka. Mycket kan man sköta på mobilen när man väntar på bussen t ex.
    Vad imponerad jag blir av ert kulturföreningsprojekt och torpet är ju såå vackert. Jag håller med: det skulle kunna bli ett jättefint korsstygnshus.

 4. Jag önskar själv att det fanns fler handarbeten som souvenirer, så någon turistbyrå kanske?

  • Bra tänkt. Jag letar också pyssliga grejer i turistaffärer och presentaffärer. Jag tror jag får göra en lista över turistbyråer och kontakta dem.
   Tack för tipset 😀

  • När jag är på Gotland och ser de underbara blommande dikesrenarna tänker jag att om jag var brodös så skulle jag nog kunna tänka mig ett kit för att brodera härligheten.
   Eller någon annan turistig vy.
   Samma kan säkert gälla andra ställen här i landet.

 5. Numera jobbar jag heltid.
  Och så tycker jag om att sticka och förstår inte hur jag riktigt ska få till att spinna som jag också tycker om.

  Och så snubblar jag in hos dig här och inser att brodera vore ju också kul. Du gör jättemånga fina saker som är inspirerande. Fäbodens rufsiga tak utlöste ett lyckligt stön. T ex.

  Nån som har koll på den där mojängen som man skapar mer tid med fungerar?

  • Jag hör ditt lyckliga stön ända hit och blir glad förstås. Själv önskar jag att jag var cirka fem personer för att hinna med alla idéer jag har. För övrigt tycker jag din blogg verkar himla rolig. Den har ju till och med funnits längre än min och jag har inte upptäckt den förrän nu!!

Kommentarer är stängda.