…och här kommer brudgummarna

jamtkillar1.jpg

En av mina begåvade kurskamrater på HVs konstsömnadskurs fick se gästhandduken med Jämtlandsbrudar som jag visade förra veckan. Hon föreslog genast att jag borde brodera en manlig motsvarighet och jag är inte den som avfärdar en strålande idé.

Det är lite svårt att återge färgerna perfekt på Internet. Brudarnas handduk har en beigerutig botten och brudgummarna har fått en blårutig botten. Handdukarna är inköpta hos Vävaren i Båstad.

Vi kan visserligen inte hålla oss med separata herr- och damtoaletter i den här familjen, men nu har vi i alla fall speciella gästhanddukar för damer och herrar. Mycket elegant!

ENGLISH VERSION: When I had embroidered the guest towel with three ladies, one of my gifted friends suggested that I should make another one with three men. So I did and now I have one guest towel for ladies and one for gentlemen. Isn’t that elegant!

Share

8 svar på ”…och här kommer brudgummarna

 1. Vad roligt att ni uppskattar dem.
  Jag har använt Dansk blomstergarn. Det är bomullsgarn. Bör tvättas i 60 grader.
  Guldet är ljusgult konstsilke. Det går jättebra att tvätta och stryka på. Det som skiljer bomull från konstsilke är att silket inte är lika slitstarkt.
  Så om jag har många och väldigt renliga gäster, så kommer silket att ta slut först. Ändå tycker jag att det känns lite lyxigt att bjuda gästerna att torka sig på broderier, ungefär som att köpa en lite finare tvål till gästtoaletten, och slitna broderier har också sin charm.

 2. Så fin blogg du har. Har tittat in några gånger tidigare, men tänker nu länka till dig på min blogg.
  Jag går också på HV, 3:e fortsättningskursen i konstsömnad. Roligt men inte lika pedagogisk och bra soom de 3 första åren. Nu har de tagit in duktiga brodöser som undervisar i sin speciella teknik men som inte är så strukturerade som man är van vid när det är HV. Vi har provat ryskt guldbroderi, pärlbroderi från Irak och just nu håller vi på med slit- och slängkulturen alltså återbruk. Ha det så gott!

 3. Pia!
  Jättekul att du hör av dig.
  Spännande att höra om din fortsättningskurs. Den är väl ny för i år, så den kanske förbättras efter att ni elever har gett feedback.
  Jag är väldigt, väldigt nöjd med min grundkurs, men jag har bestämt mig för att avvakta ett år innan jag fortsätter på nästa. Jag får så mycket nya intryck på den här kursen, och jag känner att jag vill hinna testa alla idéer jag har fått innan jag går vidare.
  Hare bra!

 4. Hej!
  Jag här jätteglad att jag hittat din blogg, så fina grejer du gjort – och gör! Jag broderar en del även om min blogg inte uteslutande handlar om nål och tråd. Ha det gott!

Kommentarer är stängda.